Informatie Directe Schadeafhandeling (DSA)
Heb je schade aan je auto door een botsing met een ander motorrijtuig? En ben je niet voor je eigen schade verzekerd? En is de schade veroorzaakt voor 1 juli 2021? Dan moet je deze WA-schade zelf of via je verzekeringsadviseur verhalen op (de verzekeraar van) de aansprakelijke partij.
 
De regeling Directe Schadeafhandeling brengt daar vanaf 1 juli 2021 verandering in. Vanaf dan heb je als klant de keuze om een WA-schade door je eigen vertrouwde WA-verzekeraar af te laten handelen.
 
Wat verandert er voor jou?
Bijna alle soorten schade kun je melden bij je eigen vertrouwde verzekeraar of je eigen verzekeringsadviseur. Dat geldt voor de inboedel- en opstalverzekering, maar ook bij de allriskdekking van de autoverzekering. Alleen bij de WA-dekking en de WA + Beperkt cascodekking was dat niet zo: je moest schade aan je eigen motorijtuig, waarvoor een ander aansprakelijk is, zelf verhalen op die ander of zijn verzekeraar.
 
Klanten hebben aangegeven dat zij hun schade bij voorkeur indienen bij hun eigen vertrouwde verzekeraar. De schadeafwikkeling gaat ook sneller als klanten zich direct tot hun eigen verzekeraar wenden in plaats van dat zij moeten uitzoeken wie de verzekeraar van de aansprakelijke partij is en op welke wijze een claim daar kan worden ingediend. Ook kunnen klanten gebruikmaken van de voordelen van het schadeherstel dat hun eigen verzekeraar kan bieden, zoals (vaak) vervangend vervoer tijdens de reparatie.
 
Daarom hebben verzekeraars gezamenlijk een rechtstreekse schadeafhandeling mogelijk gemaakt voor hun klanten van autoschades waarvoor een ander aansprakelijk is.

Voor meer informatie, klik hier

Voor de veelgestelde vragen, klik hier
Cookie instellingen